Gong

Afbeelding
VOORVERKOOP
25.50
AVONDKASSA
26.00
tickets Zaal open 20:00 Aanvang 21:00

Waan je in de muzikale, diverse wereld van Gong. Met een mix van psychedelica, spacerock, jazz, avant-garde, krautrock en surrealistische soundscapes neemt Gong je mee op een audiovisuele trip.

Van oorsprong ontstaan in 1967 heeft de band al vele samenstellingen gekend. Op dit moment bestaat de band uit Dave Sturt (bass), Ian East (Sax, Flute) , Fabio Golfetti (gitaar), Kavus Torabi (lead vox and guitars) en Cheb Nettles (drums)

De band eerde  in 2016 de invloed en het nalatenschap van overleden bandlid en oprichter Daevid Allen met de plaat Rejoice! I’m Dead. In 2019 volgde de band deze release op met het veelgeprezen album The Universe Also Collapses (2019). Zo schreef onder ander Podiuminfo: Met The Universe Also Collapses bewijst de huidige band dat er zeker bestaansrecht is voor een doorstart van deze versie van Gong. Helemaal in de geest van geestelijk vader Daevid Allen.

De altijd metamorfoserende entiteit die GONG is, lanceert, zoals altijd, onbekend - en onwetend - terrein met een nieuwe tour voor 2022 die bestemd is om over, door het hele land te worden gepraat, besproken en gediscussieerd.

Gong heeft geen tijd voor het oude normaal, dus als we naar 2022 kijken, laten we dan HET NIEUWE ABNORMAAL ontketenen! Er komt een revolutie aan en, bij de goden, het zal een soundtrack nodig hebben. Laten we samenkomen, lof zingen voor de maan en liefhebben, liefhebben, liefhebben.